Zárubně

Zárubně

Dřevěné rámové i obložkové dveřní zárubně dotváří celkový vzhled dřevěných interiérových dveří a dávají vyniknout jejich designu.

Dveřní zárubně vyrábíme rámové, nebo obložkové. Oba typy zárubní se většinou montují do již zcela hotových místností, včetně omítek a třeba i malby. "Suchá montáž" je čistý proces, usazení zárubní proto téměř neomezí chod domácnosti.

Zárubeň rámová

Rámové zárubně

Výhodou rámových zárubní interiérových dveří je jednoduchá a velmi rychlá montáž, nižší spotřeba dřeva a tedy i nižší pořizovací cena. Dřevěná rámová zárubeň se vsadí do již začištěného stavebního otvoru hotové (třeba i vymalované) místnosti a upevní montážní pěnou a přelištuje.

Obložkové zárubně

Obložkové zárubně navazují na tradici tesařských zárubní, které najdete ve většině zachovalých starých venkovských stavení. V současnosti jsou oblíbenější než zárubně rámové a používají se i v moderních interiérech. Jejich velkou výhodou je kromě pěkného vzhledu také praktičnost. Dřevěná zárubeň obkládá celou tloušťku zdi. Ostění a především rohy okolo dveří jsou tak chráněny proti otěru.

Truhlářství Dvořáček

Jiří Dvořáček Petrovice 168 679 02 Rájec-Jestřebí

okres Blansko

Mobil 730 902 579

E-mail info@dvoors.cz

Copyright © 2004 - 2024 Libor Dvořáček; WebDesign © 2008 - 2024 Martin Argaláš